Back to the top

PRINT

Print is een stuk minder vluchtig dan digitale communicatie.
Oké, een krantenadvertentie is na het omslaan van de pagina verdwenen. Daar moet je wel een hele duidelijke, snelle en concrete boodschap hebben die past bij het moment van krant lezen. Maar kwaliteitsdrukwerk wordt vaker een periode bewaard en meerdere keren bekeken.

Nadeel van print is alleen dat het relatief duur is t.o.v. digitaal. Logisch er komen tenslotte nogal wat arbeids-, materiaal- en transportkosten bij kijken om een digitaal beeld uiteindelijk als papier op tafel te krijgen. Daar krijg je dan wel weer tastbaar beeld voor terug. Een ander nadeel is dat print niet te monitoren is, er is geen Print Analytics die registreert wie je print bekeken heeft. 

Toch is print met regelmaat een perfecte aanvulling op digitale communicatie. Bijvoorbeeld op beurzen of in de showroom is het vaak slim en handig om een hand-out mee te kunnen geven. En wat te denken van posters, flyers of rollbanners? Daarnaast geeft het lezen van bijvoorbeeld een magazine een heel ander gevoel dan het scrollen over een tablet. De mogelijkheden binnen print zijn ook veel groter geworden en de productiekosten zijn door de jaren heen aanzienlijk gedaald.

Print is dus nog lang niet dood, maar heeft een eigen plek gekregen binnen de communicatie opties.

Contact: info@creativedogs.nl 

Telefoon: 06 408 482 08 - 06 365 685 04
Hoogeind 25, 3465 HA Driebruggen
© Copyright 2020. All Rights Reserved.