Alles verdwijnt: reisburo’s, kapsalons, warenhuizen, etc.
Maar alles komt ook weer terug.

Komend voorjaar gaat Hedwig met een paar vriendinnen een lang weekend weg. Je kent het wel, vliegreis boeken, overnachting, activiteiten etc.
Na wat online zoeken en overleggen bleek het toch wat lastig om alles naadloos aan elkaar gekoppeld te krijgen. Appartement moesten ze vroeg uit, vlucht ging laat etc.
Toen zei één van de dames dat ze iemand kende die dit als zelfstandige regelt voor mensen. De volgende dag lag er een perfect sluitend voorstel.

Vroeger noemden we dat een reisburo…

Afgelopen weekend stopte onze TV ermee. Even online kijken. Oké, technisch allemaal duidelijk, en bevalt hij niet dan kan ik de TV binnen 30 dagen terug sturen. Maar ik wil gewoon een vergelijking. Touch & Feel, van het ene scherm naar het andere lopen, 50Hz zien en vergelijken met 100Hz, etc.
Nu moest ik voor werk even in het oosten van het land zijn, dus op de terugweg langs Arnhem gereden, waar midden in het centrum een prachtige CoolBlue winkel staat.
Het juiste beeld geselecteerd en, toegegeven, meteen wat extra’s gekocht wat ik online niet gedaan zou hebben. Ter plekke online besteld door de medewerker. Geen gesjouw naar de parkeergarage met een grote doos, maar de volgende dag keurig een berichtje: “we zijn over 15 minuten bij u”.

En zo beginnen de webshops gewoon weer eigen warenhuizen in de winkelstraten…

Mijn kapster heeft haar salon in een winkelstraat gesloten.
Ze werkten daar met 5 man, 4 dagen per week + koopavond.
Je moet toch geknipt worden, dus ben ik weer terug bij mijn vorige kapster die jaren geleden stopte met het vak. Zij deelt nu een shop in shop locatie met een andere zelfstandige kapster. Beiden werken 3 dagen per week zelfstandig, maar los van elkaar. Ze maken beiden gebruik van dezelfde shopruimte en apparatuur.

En zo is weer een nieuw soort kapster ontstaan. Geen keukentafel, geen salon met personeel om de kosten te dekken, maar wel een professionele omgeving…

Ik las dat Post NL wil stoppen met het meerdere keren aanbieden van een pakket. Er moeten wijklocaties komen waar je pakketten af kan halen en aan kan bieden.

Vroeger noemden we dat een postkantoor…

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change”.
– Charles  Darwin –


Ik moet er vaak aan denken als ik de recente beelden van de bosbranden in Australië zie. Ik ken het van Corsica. Het ene jaar is alles zwart geblakerd en lijkt de wereld kansloos. Het jaar erna zie je weer overal nieuw fris groen groeien.

Nieuw, fris, sterk en groeiend geworteld op de omstandigheden van dat moment. 

News Uncategorized